Интро #118

на

Редакционният увод в юлския „Биограф“

Една от благословиите да имаш стари приятели е, че можеш да си позволиш да бъдеш глупав покрай тях.

Ралф Уолдо Емерсън (1803-1882), американски мислител

„Отново заедно“: излъчването само на един, макар и 104-минутен нов епизод от „Приятели“ предизвика такъв взрив от възторг и носталгия, че чак не е за вярване. Дори и най-големите почитатели на сериала, признат за един от най-успешните и обичани на всички времена, са изненадани от завръщането на тази Friends-мания, към която сега се присъединяваме и ние.

В този брой отговорният ни редактор Благовеста Кирилова е събрала в 24 страници толкова много факти, снимки, анализи и коментари, свързани с легендарната сага, че биха могли да се издадат и в отделна книга. Юлският Biograph е типичен пример как между кориците на едно периодично издание нашият читател всеки месец получава синтез от информация и мнения, какъвто трудно би намерил дори и в дузина книги по същите теми. Няма как да не се гордея, че вече 10 години оглавявам подобен медиен проект, който е без аналог в българския, а със сигурност и не само в българския печат.

Но даже и да не сте сред запалените фенове на „Приятели“, в том 118 има достатъчно други интригуващи четива за вас. Препоръчвам ви интервютата с певеца Георги Станчев и с телевизионния продуцент и сценарист Матей Константинов. Много интересна е житейската съдба на авангардиста Йозеф Бойс, а също и на чилийския генерал-диктатор Аугусто Пиночет. Припомняме и нашия очерк отпреди 5 години за неподражаемия чешит от телевизията и киното Чарли Шийн. И сме подредили цели 50 факта за един от най-скандалните комици на съвремието – Саша Барън Коен, който скоро ще навърши половин век.

Пожелавам ви приятни плажни дни – погрижили сме се да има с какво да запълните поне няколко от тях.

Приятно четене!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s