Интро #123

на

Редакционният увод в декемврийския „Биограф“

В този живот видях всичко, познах всичко и получих всичко. Но истинското щастие е в това да даваш.

Ален Делон

На снимката по-горе Делон (герой от септемврийската ни корица #120) и Белмондо са в разцвета на силите си. Самият кадър – от филма „Борсалино“ – е на повече от 50 години. Днес единият вече не е между нас и този месец му отдаваме почит с декемврийската си Cover story, а другият дава носталгични интервюта, с които прави равносметка на живота си и сякаш се прощава с него. И двамата французи бяха образец за мъже и идоли – харесвани до обожание, невероятно успешни, но и запазили националното си достойнство в контрапункт на холивудската експанзия.

Случи се така, че в рамките на няколко месеца техните биографии попаднаха във фокуса на нашето внимание – сякаш за да изведат по кристално ясен начин кои са най-важните неща в един видимо съвършен живот. Колкото и продължителен да е той, каквото и да си успял да вземеш от него, в крайна сметка след тебе остава само онова, което си дал в замяна. И удоволствието да живееш се заключава в това да се наслаждаваш не на моментите, в които получаваш нещо, а на даването. Ако то е не само спорадичен момент за теб, а постоянен процес – тогава си истински щастливец.

Сигурен съм, че за останалите герои от новия ни брой ще бъде привилегия да присъстват зад корицата с мъжествената боксьорска физиономия на Белмондо.

Алек Болдуин и българският му колега Дани Ангелов са двама не по-малко интересни актьори, с които ви срещаме отблизо този месец. Но между страниците ни звучи и много музика – разказваме за великия италианец Джани Моранди и за юбилярите Мими Иванова и Рики Мартин.

Имаме и една нова секция към края на списанието – Episodes, в която решихме да отделим и разширим рецензиите за актуални сериали от различните платформи. Телевизионното кино е развлечението на новото време и кой, ако не Biograph, може да бъде най-точния пътеводител из него?

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s