Интро #126

на

Редакционният увод в мартенския „Биограф“

-Помниш ли когато по закон бяхме длъжни да спазваме двуметрова дистанция от хората?

-Помня. И ми липсва това.

Кари и Миранда в продължението на „Сексът и градът“ – „Просто ей така“

Половината зрители на „Просто ей така“ останаха разочаровани от новите приключения на Кари Брадшоу и приятелките й в Ню Йорк. Другите пък са във възторг от продължението на „Сексът и градът“ по НВО. Но едно е сигурно – всички са го гледали или възнамеряват да го гледат при първа възможност. Защото премеждията на тези жени са много повече от обикновена холивудска телевизия и отиват далеч отвъд рамките на поредния развлекателен сериал. Затова те са и темата от мартенската ни „дамска“ корица.

Преди две десетилетия Кари & co. дефинираха възгледите, трепетите, страховете и дързостта на модерната млада жена. Днес, когато светът вече няма нищо общо с онзи, те отново са тук, за да покажат как се чувстват 55-годишните в цялата тази бъркотия. Да, сексът е коренно различен, градът (Ню Йорк) също е съвсем друг и не вярва на сълзи. Нищо не е както преди 20 години. Съдбата на героинята Кари Брадшоу, на актрисата Сара Джесика Паркър и на колегите й от двата легендарни сериала са синтезирана интимна история на новото време. Осъзнаваме ли какво точно е то и готови ли сме да живеем в него – било то по нов, било то по стария, нашия си начин?

В този брой ще прочетете и как започна еманципацията на нежния пол преди сто години. Ще си припомните и за съдбата на четири от най-популярните манекенки от 90-те. Ще кажете последно сбогом на една невероятна жена, каквато беше певицата и бизнесдама Нора Нова. Ще отдадете заедно с нас почит и на голямата ни поетеса и писателка Блага Димитрова.

Чакат ви и други интересни четива, подготвени и написани специално за Biograph. Наслаждавайте им се, както и на птичия хор навън.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s