Интро #59

на

Редакционният увод в августовския „Биограф“

Intro_59

 

Съвременната наука все още не може да се усъвършенства в предсказването на бъдещето. Твърде много се предвижда какво ще се случи догодина и твърде малко – какво през следващото десетилетие.

Американският астронавт и покорител на Луната Нийл Армстронг (1930-2012)

 

В стремежа си да предложим типично лятно и по-занимателно научно-популярно четиво, за августовската си корица се спряхме на Мишел дьо Нострадам, известен с латинизираното си име Нострадамус. От смъртта му през юли 1566-а са изминали точно 450 години, но мистерията с удивителните съвпадения между по-скорошни световни събития и неговите четиристишия остава. Гениален пророк, перфектен измамник или просто нищо неподозиращ за бъдещата си слава аптекар е бил легендарният французин? Това е един от многото въпроси, на които Biograph търси отговор този месец.

Сред ексклузивните ни материали през август са интервюто с любимеца на много жени покрай сериалите “Птиците умират сами” и “Шогун” Ричард Чембърлейн, репортажът от плаващите кейове на Христо Явашев-Кристо над италианското езеро Изео и съпружеската изповед на Вежди Рашидов и д-р Снежана Бахарова. Едва ли ще пропуснете и очерците за гениалния изобретател Никола Тесла и за великия руски писател Лев Толстой.

И понеже тези дни светът е Олимпиада, не сме подминали и тази тема. Предлагаме ви очерк за седемкратния шампион по плуване от Мюнхен’72 Марк Шпиц, както и хроника с уникални снимки от берлинската Олимпиада преди 80 години, проведена под егидата на Адолф Хитлер.

А за юбилейния ни, 60-и и 5-годишен брой през септември, отсега подготвяме нещо много специално, което съм сигурен, че ще оцените.

Приятно четене и весело лято.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s