Интро #62

на

Редакционният увод в ноемврийския „Биограф“

intro_62

Мъже често ми казват, че съм спасил браковете им. Струвало им е цяло състояние под формата на обувки, но пак е излязло по-евтино от развод. Така че има полза от мен, както виждате.

Маноло Бланик, испански дизайнер

Сагата около развода на холивудска двойка №1 е добър пример как едно частно, дълбоко лично събитие, може да бъде в епицентъра на медии от целия възможен спектър – от булевардни издания до най-сериозни тв канали, списания и сайтове. Причината за това е не само фактът, че зад Брад и Анджелина стоят стотици милиони долари и бъдещето на шест деца. Този развод касае и съдбата на бизнес-начинания, които осигуряват прехраната на десетки хиляди хора и фокусират интереса на огромна аудитория от всички континенти.

Раздялата на “Бранджелина” е и чудесен шанс за Biograph да използва най-пълноценно възможностите, които притежава като списание с уникален профил. От една страна разполагаме с достатъчно страници и възможност да анализираме събитията в дълбочина и с максимална сериозност. В състояние сме да публикуваме десетки снимки, които проследяват всички важни етапи от съвместния живот на двете суперзвезди. Това хем ни приближава максимално до Брад и Анджелина, хем ни извисява над светските издания с тънки корици и сензационни заглавия.

От друга страна обаче сме достатъчно отдалечени от Холивуд, за имаме свободата да не премълчаваме нито един противоречив факт от биографиите и и на двамата – нещо, с което американските ни колеги от Vanity Fair, The Hollywood Reporter или Entertainment Weekly никога няма да могат да се похвалят. В Щатите нито едно сериозно издание нe може да си позволи пълна обективност по такава деликатна тема, защото рискува повече да не получи нито едно интервю от Анджи или Брад и нито една ексклузивна фотосесия за корицата си.

В дадения случай дълбоката световна провинция, в която се намираме, ни дава възможност да отразим най-обсъжданото светско събитие на годината по начин, който американският медиен елит може само да сънува. Не е ли чудесно?

Приятно четене.

Георги Неделев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s