Интро #64

на

Редакционният увод в януарския „Биограф“

intro64

За едно дете Коледата е първото ужасно доказателство, че да пътуваш занякъде с надежда в сърцето е по-приятно, отколкото да пристигнеш там.

Стивън Фрай, британски актьор и писател

Кралят на поп-музиката на корицата на 64-ия брой на Biograph. Защо толкова късно, сигурно се питат много наши читатели. Ще разкрия една малка тайна – лично аз исках максимално дълго да отлагаме тази корица. Някак си ми харесваше мисълта, че тя предстои. Обичах да си представям какво бихме могли да напишем за него и колко хора ще зарадваме с нея. А също и ме плашеше перспективата тази корица да остане в историята, да се превърне в свършен факт и просто една частица от вашите библиотеки.

По същия начин ме натъжава и констатацията, че този човек никога повече няма да създаде нова песен и никога повече няма да чуем поредната налудничаво-ексцентрична новина, свързана с него. Да, музиката му продължава да е навсякъде около нас, но щеше да е още по-хубаво да живеем и с надеждата, че геният му всеки момент може пак да изригне.

Запазихме Майкъл Джексън за някакъв специален момент – такъв, какъвто е Коледата, например. Любимият празник на всички деца е олицетворен по чудесен начин от певеца, който израсна без истинско детство. Като хлапе изпълняваше песните си с емоционалния заряд на възрастен човек. А когато порасна и стана баснословно богат, получи шанса и свободата да изживее детството си отначало докрай.

През новата 2017-а се навършват 35 години от създаването и появата на Thriller – албума, който промени завинаги музикалната индустрия и целия шоубизнес. Решихме именно това да бъде и акцентът в нашата Cover story за Джако – защото да се нагърбиш с мисията да преразказваш и детайлно да анализираш целия му живот би било непосилна мисия – дори за списание с мащабите и претенциите на Biograph.

Приятно четене и весели празници!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s