Интро #65

на

Редакционният увод във февруарския „Биограф“

Революцията не е ябълка, която просто пада, когато узрее. Трябва ти да я накараш да падне.

Че Гевара (1928-1967)

Изпращайки с облекчение голямата зима от началото на 2017-а, през февруари в Biograph се гордеем минимум с две неща. Първото са 26-те страници, които сме отделили на един от последните харизматични революционери на ХХ век, който си отиде през 2016-а – Фидел Кастро, управлявал Куба половин столетие. Дали ще бъде запомнен повече като освободител, или главно като диктатор, изолирал страната си от цивилизования модерен свят? Можете да прецените сами от нашата Cover story.

Вторият ни акцент този месец е безплатното приложение “Вино & Spirits”, което излиза за пръв път в комплект с Biograph. Подготвено от най-големия експерт в тази област – известния журналист Иван Бакалов, то ще зарадва не само за ценителите на хубавите питиета, но и за всички, които харесват увлекателните и полезни четива, свързани с тази важна част от епикурейския начин на живот. Ще се радвам, ако ни пишете във Facebook дали 68-страничната книжка ви е допаднала.

Разбира се, във февруарския Biograph има и много други четива, заслужаващи внимание – очерците за нашумялата режисьорка на “Воевода” Зорница София, за холивудската легенда Жа Жа Габор и за любимеца на кинозрителките Райън Гослинг, интервютата с Минчо Празников, спортната легенда Йорданка Благоева и красивата новинарка Виктория Петрова… Не пропускайте и историята за братята Адолф и Рудолф Даслер, които след войната се превръщат в заклети врагове, създавайки марките “Адидас” и “Пума”, както и очерка за приятелството между писателите Джеймс Джойс и Итало Звево.

Приятно четене и наздраве!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s