Интро #68

на

Редакционният увод в майския „Биограф“

Intro_68

Да, взимам наркотик. Неговото име е Чарли Шийн.

Чарли Шийн

Този месец на корицата е един от любимите ми режисьори и актьори – Мел Гибсън. Мъж с уникална съдба – мултимилионер, който за повече от десетилетие беше нарочен за обществен враг №1 в Холивуд. Бойкотиран, остракиран, дамгосан като злодей и въплъщение на всичко, от което целомъдреното американско общество се страхува. В края на миналата година обаче той успя да извади филм, с който показа на всички, че изгнанието му не може да продължава повече. В страниците от нашата майска Cover story сме разказали цялата житейска и професионална драма на любимеца, който се превърна в анти-герой. Или поне най-важното от нея. Дали “лудият Мел” ще се превърне отново във всеобщ любимец?

Но в 68-ия том на Biograph присъстват и други мъже с не по-малко интересна харизма и лична съдба. Вземете например Илън Мъск – още един мултимилионер с труден характер, чиято автомобилна компания Tesla Motors тези дни изпревари гиганти като General Motors и Ford по пазарна капитализация. Ще си припомним отново и за Старшията Иван Абаджиев, наричан още “папата на щангите” – една от най-легендарните фигури в българския спорт, който напусна този свят в края на март.

Разказваме и за живота на великия философ Фридрих Ницше, чието съществуване, както се оказва, е било в пълно противоречие с идеите му за всепобеждаващия и безскрупулен Свръхчовек.

Да не забравяме и прекрасната Клаудия Кардинале, разбира се, която даде специален автограф за българските си почитатели и без излишна суета разголи душата си в ексклузивно интервю.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s