Интро #93

на

Редакционният увод в юнския „Биограф“

Intro_93

Руският човек е пословичен със склонността си да похарчи и последната копейка от спестяванията си за някаква непотребна джунджурия, докато някои от най-важните му житейски нужди остават незадоволени.

Антон Павлович Чехов

(1860-1904)

Алла Пугачова е не само живата емблема на съветската естрада – тя е и вечната руска икона, олицетворение на необятната руска душа. Отбелязвайки 70-годишния юбилей, който тя отпразнува тази пролет, Biograph прави безпрецедентна дисекция на личния й живот. Както ще се убедите, той е не по-малко легендарен от нейните песни. От нашите 22 страници за Алла ще научите неща, които ще ви потопят в необятния, а понякога и абсурден, океан на руската душевност. Нещо като “Москва не вярва на сълзи” в биографско-естрадна версия.

Но музикално-носталгичната тематика не се изчерпва само с юнската cover story. Тук са и вечно младите братя Аргирови, които се събраха отново за да рестартират съвместната си кариера. Помните ли как в началото на 80-те всички пеехме “До вчера” и “Как си ти?”.

Тук е и любимата певица на народа – Славка Калчева, както и обаятелната, енергична, но и стъпила здраво на земята шефка на Музикалния театър Марияна Арсенова. Разказваме и покъртителната история на една от най-талантливите поп-певици на съвремието – Шинейд О’Конър, която вече се казва Шухада Давит…

Сбогуваме се с едно от най-красивите лица на българското кино – Виолета Гиндева, както и със спортната легенда Ники Лауда.

Казваме и довиждане на бившата ни корица Слави Трифонов, който обяви, че слиза от екран в края на юли. Но сигурно ще му кажем здравей в някакво ново негово качество.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s