Цитат на деня: За проф. Герджиков и президентските избори

на

Студенти, докторанти, доценти и професори от СУ“Св. Климент Охридски“ имат възможност да бъдат политически представени от президент, когото харесват. Изглежда вече възможно да се сложи край на четиригодишния гняв от държавническо говорене като на Елочка людоедката и нулев като на първокласник опит в политическия диалог, културна инвенция и европейска комуникация!

Президентският вот предстои. Бездарните конкуренти на професор Анастас Герджиков ще положат свръхусилия да го смажат. Услужливи хорица ще се раздадат от сърце да пускат хейт по негов адрес. Ще вкарват в мейнстрийма подобни на славивасилевци хвалители на величието на Румен Радев. Да, той все още има шанс, защото е изборът на тълпата, а тя обича подобните й.

Който е ходил на кино, за да гледа труден филм, знае как се изнизва от залата простолюдието. Изнизва се обидено, че изкуството да се задават въпроси го е заварило босо. Отмъщават си с просташко дюдюкане. Това е публиката, която гласува за простотата на вица и шлагера. На ботуша и зеления чорап. На едносричната мисъл на една власт, дошла на гребена на вълната от идиотското поведение на ГЕРБ на президентските избори през 2017.

Разбира се, суперският септемврийски ден може да се окаже щастие-еднодневка. Може да последват мръсни кампании и системни медийни агитки в полза на актуалния президент. В социалните мрежи вече запретнаха ръце клюкарите, маразматици, обидени заради несполучлива академична кариера, вкиснати бездарници. Приятелите ни от Европа обаче, със сигурност ще се разбързат да поканят на визита на най-високо равнище следващия български президент. За тях ще бъде чест да разговарят с професор Анастас Герджиков, личност от висока класа за класическата филология и отличен мениджър на световен университет.

Юлиана Методиева, публицист и общественик

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s