Интро #137

на

Редакционният увод във февруарския „Биограф“

Харесвам хора, които нямат нужда от това всички да ги харесват.

Тони Сопрано

Интересно колко от сериалите в нашата класация Топ 50 сте гледали? Ако сте успели, пък макар и частично, да видите поне половината, значи сте щастливци. По-важното в случая е, че моментът да се заемете и с останалите никога не е бил по-подходящ от днес. Във времето на революционен бум на домашните забавления и на огромните LED-телевизори, този списък ще ви бъде наистина полезен помощник.

Постарахме се да сме изчерпателни и да покрием широк диапазон от епохи, жанрове и вкусове. Пишете ни във Facebook коментари кои са вашите фаворити от списъка, както и кои са непростимите ни пропуски. Качете в Instagram някой стоп-кадър от любимия си сериал, заедно с резюмето за него от нашите страници. Ще се радваме да прочетем и идеите ви за други подобни класации…

За мен последният месец беше тежък и тъжен, защото завинаги ще бъде свързан със загубата на майка ми. Животът й беше дълъг, изпълнен с трудни моменти, но изключително пълноценен и достоен. На нея дължа всичко, което имам и съм. Колкото и философски да е настроен човек, колкото и подготвен да се чувства за тази неизбежна част от земния кръговрат, мъката се оказва неутешима. Защото никога не можеш да си сигурен, че си бил достатъчно добър и си направил максималното за човека, който ти е дал живот. Винаги е можело повече, без да ти коства много.

В такива моменти можеш само да искаш поне да си по-добър с другите хора, които продължават да са тук и да те обичат. Бъдете добри и вие!

Георги Неделчев,

редакционен директор

2 коментара Добавяне

 1. ДР. МАРИЯ ПЕТКОВА каза:

  Ти да видиш. 🙂 Не съм си и представяла, че някога в този живот ще бъда на едно мнение с Тони Сопрано. Но, да. Прав е. Нещо не е наред с хората, които искат всички да ги харесват. Пък и ако всички те харесват, значи ти липсва характер. Собствена „физиономия“. Така мисля.
  Поздравления пак и отново, господин Неделчев. Страхотен нов брой. Не че съм изненадана. Признавам си- още съм на фазата едно око отгоре- отгоре. Само за любимата ми Мария Сапунджиева прочетох всичко моментално. Обожавам я тая жена. И редакторската колонка, разбира се. 🙂 ВИНАГИ започвам от редакторската колонка, как иначе!? Да бъдем добри. Колко хубаво. И колко ужасно, че често забравяме да сме добри…Аз от личен опит ще кажа- често сме най- малко добри с тези, които най- много го заслужават. Така че не е лошо да се вслушаме в думите Ви.
  А сериалите, ах, сериалите! Супер готина кавър стори! Обаче моят любим липсва от 50- те. 🙂 Нищо де. За мен АНАТОМИЯТА НА ГРЕЙ си е моят личен номер едно. Сигурно съм единственият лекар на света, който харесва лекарски филми. 🙂 За протокола- категорично НЕ харесвам ДОКТОР ХАУС и СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ. Близо са до шоуто и целта да забавляват публиката, но са далеч от медицината. За разлика от АНАТОМИЯТА. Там медицината е главно действащо лице. Според мен. Дори в последните досадно „коректни“ сезони.
  Иначе се зарадвах да видя сред избора ви 17 МИГА ОТ ПРОЛЕТТА и ПТИЦИТЕ УМИРАТ САМИ. Миговете съм ги гледала в захлас, признавам си. При това- нееднократно. Вячеслав Василиевич има основна заслуга за това, разбира се…Още има една врата на библиотеката вкъщи, където от вътрешната страна си стои негова фотография…Един от най- най- любимите ми актьори, определено. А ПТИЦИТЕ не мога да ги гледам вече- просто животът ми поднесе доста подобна история. Да кажем, че и аз като Меги вярвах дълго време, че няма как Бог да е против любовта. Но…в крайна сметка дългът победи. Но не съжалявам. Винаги мога да напиша книга от личната си история…Ако реша.:)
  ПОД ПРИКРИТИЕ е СЕРИАЛЪТ. Ето, признавам си и аз публично, че съм сред неизброимите поклонички на Куката. 🙂 И на комисар Попов, разбира се. Харесвам КОРОНАТА, много. А в следващият ви Топ 50 се надявам да открия и ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО. Нямам търпение да дойде поне един цял почивен ден, за да си прочета спокойно цялата кавър стори. 🙂

  Харесвам

  1. author каза:

   Много се радвам, че имаме толкова много съвпадения. Както и за Мария Сапунджиева!

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s