30 години по-късно: U2 – The Joshua Tree Tour

на
u286zabriskie1
U2 преди 30 години, позирайки за обложката на The Joshua Tree…
u2rs
…и в наши дни, анонсирайки поредното си голямо турне, което ще включва 11-те песни от легендарния албум.

Хитър ли е Боно или какво? Пак измисли най-добрия начин да се измъкне от онази неприятна ситуация, когато Apple-маниаци от цял свят намразиха и него, и групата му заради решението да им бъде подарен насилствено най-новия албум на U2. Ако не си спомняте – през септември 2014-а Songs Of Innocence просто се появи най-изненадващо като свалени файлове в папката за музика на всеки регистриран в iTunes.  А това бяха над 500 милиона души в 119 държави. Типичната за Боно и Apple грандоманска идея да се направи най-мащабната музикална премиера на всички времена костваше на технологичния гигант стотици милиони долари – хонорар за групата, отчисления за издателската й компания Universal Music Group и масирана реклама. Само че реакцията на повечето меломани варираше от пренебрежение през подигравка до тотално омерзение и отвращение. А албумът и по-точно песните на U2 в него, изобщо не заслужаваха това.

Две години и половина по-късно U2 се завръщат в голямата игра по най-подкупващия възможен начин. Възползвайки се от 30-годишнината от излизането на легендарния им албум The Joshua Tree, тези дни ирландците обявиха датите от ново световно турне. То ще започне през май в Щатите и ще продължи през юли в Европа, а концертите ще съдържат всичките 11 песни от албума в специални нови версии. За американските дати U2 ще имат съпорт от групите Mumford & Sons, The Lumineers и OneRepublic, а в Европа ще бъдат подгрявани от групата на китариста на „Оейзис“ Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Така че, ако все още са останали меломани и техни фенове, които не са им простили себичната постъпка послучай появата на iPhone 6 и Apple Watch, сега вече ще им простят. The Joshua Tree е класически рок албум, на който никой – независимо от пол, възраст, националност и музикален вкус, не може да устои.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s