Интро #78

на

Редакционният увод в мартенския „Биограф“

На снимката долу не съм в Куба, а в любимото плажно заведение за повечето варненци – “Кубо”. Пътуването ми до морската столица през февруари, репортаж за което ще прочетете в броя, ме наведе на много размисли – за това колко малко понякога е нужно нещата да се получават както трябва – не като в София, Русе или други градове, но и затова как хората бързо свикват с хубавото, то спира да им прави впечатление и продължават да недоволстват просто ей така, по навик. Но си пожелавам повече българи да са като варненците – трудолюбиви, обаче и скромни, а също и взискателни и непримирими към неправдите наоколо.

Но да не се отплесвам повече по тази тема. Корицата на 78-ия Biograph изглежда по-стилна и “модна” отвсякога – Джеймс Дийн просто е една от вечните икони на Холивуд и шоубизнеса като цяло. Замечтаният му поглед краси безброй стени, тениски и какви ли не аксесоари. Кой би предположил, че този младеж го няма вече 63-а година? 18-те страници на Бети Кирилова за него са може би най-изчерпателното и задълбочено изследване на легендата Дийн, което може да бъде прочетено в периодично издание.

Но в никакъв случай не подминавайте и откровеното интервю, което ни даде една несъстояла се потенциална легенда – страхотно талантливия и харизматичен певец Терънс Трент Д’Арби, който сега се казва другояче. Не пропускайте и очерците за Чарлс Менсън – маниакът, който освободи света от присъствието си, но чийто налудничав образ ще ни преследва винаги, и за “футболния Чаплин” – гениалния бразилец Мане Гаринча. Плюс още много други четива, които ще ви зарадват почти колкото едно пътуване до Варна – мен.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Intro_Photo

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s