Кой сега е номер едно? Да, Дара

на

DARA1

Снощният рецитал в Летния театър на Сандански доказа нещо, което си мислех от известно време, но имах известни колебания дали не се заблуждавам. Днес вече нямам съмнения – в момента Дара е най-добрият продукт на българската поп-музика. И причината за това не е само фактът, че последните й няколко песни са ефирни хитове на европейско равнище. Дори не е нужно да ги цитирам кои са – всички са ги слушали и ги знаят едва ли не наизуст. А за някои от тях много хора дори не подозират, че са с българско участие, че ги пее наша певица – толкова хитово, завладяващо и качествено е звученето им.

Но на фестивала в Сандански Дара показа качества, които, признавам си с леко неудобство, откривам чак сега в пълната им степен. На живо е много по-впечатляваща, отколкото на екрана. Невероятно енергична, със завладяващо сценично присъствие и артистичност, която не оставя нито една секунда неоползотворена. Танци, хореография, жестове, мимики, диалози с публиката, импровизации, чувство за хумор, самоирония… При това без нищо да изглежда преднамерено и дразнещо режисирано. С две думи казано – пълна програма. Дара прави шоу, което приковава вниманието към нея и изпълва сцената със съдържание и енергия.

Ако в нашата поп-музика има артист, който най-много се доближава до Риана като звучене, но и като типаж – това е именно тя. Контролира напълно аудиторията, и има целия арсенал от качества, за да бъде международна звезда. Необходимо й е само още малко самочувствие и повече изяви в чужбина. Тукашната територия? Този сезон вече спокойно може да се каже, че я владее изцяло.

DARA2

 

Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s