Интро #110

на

Редакционният увод в ноемврийския „Биограф“

Никога не приравнявай един свой приятел до брат си.

Хезиод (VIII-VII век пр. н.е.)

Има известна ирония и дори несправедливост в това повечето хора да научат колко талантлив, интелигентен и симпатичен човек е Владимир Михайлов едва след като получи главна роля в нов криминален сериал. Но това е положението – такива са времената, в които живеем. Телевизията е медията, която владее обществото ни, а сериалите са жанрът, който – особено сега, при почти пълната липса на кинопремиери – изживява своя исторически апогей.

„Братя“ е далеч от съвършения телевизионен продукт (аргументирал съм се по-подробно в отделна рецензия), но въпреки това стана хит на сезона, и заслугата за това до голяма степен е на нашия герой от корицата. Интервюто на Мина Узаничева с него разкрива и що за мъж е човекът зад образа на Драго/Денис – за много от вас изненадата ще бъде повече от приятна – така, както беше и за мен. Интересна е и съпоставката между него и друг герой от наша корица – Захари Бахаров (Иво Андонов от „Под прикритие“) – чието интервю препечатваме отново.

Но, разбира се, с присъствието на Владо ноемврийското ни съдържание далеч не се изчерпва. Сигурен съм, че ще ви заинтригува и материалът Big Brothers – за най-легендарните братски двойки, познати от екрана. Някои ще се сетят веднага за братята Корлеоне, а други – за Том и Руди Джордах от „Богат, беден“. Ами братята Майкъл и Линкълн от „Бягство от затвора“?

Но тук са и Изабел Юпер и Моника Вити, тук е и великият Кензо Такада, и още един непрежалим гений – Еди Ван Хален. Разказваме и за съдбата на грандамата на френския шансон Жюлиет Греко, която също напусна този свят наскоро. Между двете ни корици са и Антон Хекимян и Димитър Павлов, Андреа Пирло, Фиш…

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s