Интро #125

на

Аз не знам какво е щастие. Знам така – ако човек иска нещо да се повтори, значи му е било хубаво.

Радо (Иван Иванов) от „Всичко е любов“

В месеца на любовта от 2022-а се сбъдва едно отдавнашно мое желание – да имаме на корицата си кадър от незабравимия български филм с Иван Иванов и Янина Кашева. „Всичко е любов“ показва и олицетворява това чувство по най-красивия, но и най-болезнен начин. Може би затова е и един от малкото истински шедьоври на киното ни. Любовта винаги е по-голяма, когато е недоизказана и недоизконсумирана, а най-силна е, когато е обречена.

Героят от нашата Cover story, който наскоро скромно отбеляза 70-годишен юбилей, е истински киноидол – като Джеймс Дийн, младия Брандо или младия Белмондо. Фигура, която събира в себе си много повече от женско обожание. И като човек извън кадър Иван Иванов остана такъв, какъвто е в повечето си филми – непримирим, горд, саможив и мълчалив, но способен на най-силни страсти и емоции. Един от онези екземпляри, които вече са в Червената книга на изчезващите видове. Февруарската ни корица е почит не само към този красив мъж, но и към любовта като основна движеща сила в живота ни. Не пропускайте и интервюто с неговата съпруга Петя Силянова.

В 125-ия ни брой ще четете и за Бенедикт Къмбърбач, Сергей Безруков, Данчо Караджов от „Сигнал“, гениалния Рьорих, непобедимия, но и демоничен Джокович, самоуверения Дамяно Давид от „Монескин“… Впечатляваща галерия от силни характери и харизматични мъже, чиято значимост отива далеч отвъд тази на творчеството и постиженията им.

И не забравяйте, че всичко е любов.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s