Интро #77

на

Редакционният увод във февруарския „БиограФ“

Intro77

Голямата магия не идва от ума на режисьора – тя се ражда от сърцата на актьорите.

Джеймс Камерън

Тъй! Васил Михайлов е титаничен актьор и дори само четирите му минути екранно време във “Възвишение” за пореден път доказаха това. Излишно е да припомням десетките му роли, които са ни приковавали към малкия и големия екран, както и в театралните салони. Интервюто и корицата с него, малко преди 80-годишния му юбилей на 6 април, е отдавнашна и вече сбъдната мечта за нашето списание. 20-те страници, подготвени от Виолета Цветкова и илюстрирани с уникални фотографии от живота и кариерата му, са най-малкото, с което бихме могли да изразим преклонението си пред този мъж. И се радваме, че изявите му продължават да ни вълнуват – не по-малко, отколкото преди 3-4 десетилетия.

Но, както всеки месец, и този февруари Biograph далеч не се изчерпва само със своята Cover story. Интервюта с все по-обичания и доказващ таланта си Филип Аврамов, с певицата Мария Грънчарова, която си спомня с любов и тъга за своя незабравим баща Борислав Грънчаров, очерци за шампиона-колекционер и неподражаем чешит Боян Радев, за великата Даяна Рос, за холивудската икона Мей Уест, за гениалния фигурист Евгений Плюшченко…

И понеже много ми хареса един цитат от интервюто на Васил Михайлов пред Виолета, искам тук да го взема назаем от него и леко перифразирам:

Можем да бъдем упреквани в много неща, но не и в безхаберие спрямо удоволствието на нашите читатели. И в нежелание да се поддържа ниво.

Вече е февруари, пролетта е близо, а вие имате цели 212 нови страници пред себе си. Каквото и да ви казват някои хора, животът все пак е хубав.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s